Sundhedsplejen i Skive deltager i Sårbar gravid samarbejdet sammen med Fødeafdelingen i Viborg, de praktiserende læger og en socialrådgiver. Alle læger skal vurdere, om en gravid er sårbar, dvs. skønnes at få brug for ekstra støtte. Det sker allerede ved første graviditetsundersøgelse hos lægen. Lægen giver besked til fødeafdelingen på den henvisning, der sendes.

Der er mange former for sårbarhed. Det kan dreje sig om svære familie- eller opvækstvilkår, psykisk lidelse/ belastning/ lidelse, langvarig fertilitetsbehandling, tidligere kompliceret graviditet eller tab, eller andet som kan stille sig i vejen for den lykkelige graviditet, de fleste drømmer om.

Sårbar gravid indsats fungerer mest som en støtte, som kan være ekstra undersøgelser, ekstra tid, f.eks. med tolk, konsultationer og hjemmebesøg af den sundhedsplejerske, der også kommer efter fødslen.

Under alle omstændigheder er graviditeten en sårbar periode både i de vordende forældres og barnets liv. Du er meget velkommen til selv at henvende dig til sundhedsplejen for at få et besøg før fødslen, også selvom din læge ikke vurderer dig som sårbar.

 

 

Publiceret 01-08-2019